Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2012 » Липень » 21 » “Батьківський контроль” в Інтернеті
19:43
“Батьківський контроль” в Інтернеті



За допомогою програми"Батьківський контроль” можна обмежити доступ дитини до Інтернету. У свою чергу, самі батьки за допомогою Мережі і сайту striptiz.ru можуть дізнатися, де найкращий стриптиз в Москві.
Фахівці розповіли про шкоду безконтрольного користування дитиною Інтернетом, а також про способи, як уберегти дитину від небажаної та шкідливої інформації.

Маленькі українці все більше часу проводять в інтернеті, зокрема у соцмережах. Психологи вважають, що від цього більше шкоди, ніж користі. Фахівці знають, як зробити Інтернет безпечним, пише газета Сегодня.

У соціальні мережі все частіше йдуть школярі 9-12 років. У них свої групи, свої жарти, своє коло спілкування. Вони списують одне в одного уроки, малюють смішні статуси про школу і вчителів, розміщують анекдоти.

"Я зазвичай спілкуюся з друзями і читаю різні цитати і статуси, іноді дивлюся фільми. А ще знаю, що багато дають списувати домашні завдання ", - каже 13-річна Таня Мазурик з Києва.

"Малюю смішні картинки і викладаю в новини, друзі мені лайки ставлять. Знайомлюся з друзями, граю в іграшки різні ", - сказав нам 10-річний Петрик Кропивняк.

Але в соцмережах далеко не вся інформація є доречною для учнів молодших класів: багато нецензурних слів, сумнівних роликів і непристойних картинок. Діти самі зізнаються, що при пошуку звичайних фільмів і картинок натикалися на рекламу порносайтів.

За допомогою спеціальних програм можна заборонити доступ дитині на певні сайти, говорить айтішник Олег Калиниченко.

"Можна з допомогою спецпрограми зробити список заборонених сайтів і слів. Приміром, задаєш слово "секс", і не можна буде зайти на будь-яку сторінку, де воно присутнє. Є ще така функція, як "батьківський контроль", яка дає можливість керувати списком веб-сайтів, які можна відвідувати дітям".

На думку психолога Олени Лук'яненко, потрібно контролювати, з ким, як і чому спілкується дитина, пояснити йому, що не можна знайомитися з ким попало, погоджуватися на зустрічі, викладати всі свої особисті дані.

Олена Лук'яненко вважає, що постійне спілкування в Інтернеті йде на шкоду тому, що у віртуальному світі все дуже просто.

"Ти крутий, веселий, захотів завести друзів - натиснув кнопку, посварився, - видалив з друзів, в іграх ти суперсильний, суперрозумний . Але реальних навичок спілкування у цих дітей немає - вони в житті, як правило, скромні, сором'язливі, не можуть двох слів зв'язати. Звичайно, зручно, коли дитина тихо сидить в Інтернеті, але потім це зашкодить його майбутньому життю, як підліткового, так і дорослого".



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2876 | Дата публікації: 21-07-2012 | Додав: adminA | Теги: “Батьківський контроль” в Інтернеті | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]