Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2012 » Березень » 30 » Найдетальніші фото Чумацького Шляху
19:55
Найдетальніші фото Чумацького Шляху



Міжнародна група астрономів опублікувала зображення Чумацького Шляху, що дозволяє розглянути більше мільярда окремих зірок. Зображення було представлене на Національному астрономічної конференції в Манчестері 28 березня 2012 року, повідомляється на сайті Единбурзького університету, повідомляє Lenta.ru.

Зображення було складене з тисяч окремих знімків, отриманих двома обсерваторіями. На отриманій фотографії наша дископодібна галактика представлена у вигляді витягнутого зрізу - так, як вона виглядає з Землі. Північна частина небесної сфери (на зображенні справа) фотографувалася телескопом, розташованим на Гаваях, що працює в рамках британського проекту UKIDSS/ GPS. Південна (ліва) частина була складена із зображень телескопа VISTA, розташованого в Чилі.

Фотографування проводилося в інфрачервоному діапазоні. Світло з більшою довжиною хвилі краще огинає невеликі перешкоди, тому зображення в інфрачервоному діапазоні менше страждають від розсіювання міжзоряним газом.

Збір даних зайняв у дослідників близько десяти років. Зображення наразі має розмір близько 150 гігапікселів, але, судячи з наявності невеликої кількості прогалин, ця цифра ще буде збільшуватися. Отримана інформація буде інтегрована в міжнародну астрономічну базу даних VISTA Data Flow System, де стане доступна для вивчення тисячам астрономів з усього світу.

Мільярд зірок, відображений на фотографії, становить тільки малу частину всіх зірок нашої галактики. Загальна їх кількість оцінюється наразі в 200-400 мільярдів.

Нещодавно астрономи виявили пару найдавніших екзопланет, чий вік становить близько 12,8 мільярда років. Вік Землі, для порівняння, становить 4,5 мільярда років. Тоді, коли ці планети утворилися, галактика Чумацький Шлях тільки починала формуватися.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 2383 | Дата публікації: 30-03-2012 | Додав: adminA | Теги: найдетальніші фотографії Чумацького | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]