Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Березень » 20 » Астрономи виявили дивну галактику у формі прямокутника. ФОТО
17:07
Астрономи виявили дивну галактику у формі прямокутника. ФОТО



Астрономи виявили прямокутну галактику. Стаття з докладним викладом результатів з'явиться в The Astrophysical Journal, а її препринт доступний на сайті arXiv.org.

Нова галактика, яку відкрили австралійські астрономи, отримала найменування LEDA 074886. Вона на приблизно 70 мільйонів світлових років віддалена від Землі. Галактика належить до класу карликових і є супутником NGC 1407. Відкриття було зроблено на 8-му телескопі Subaru. Дослідники підкреслюють, що форма галактики вкрай незвичайна, передає Lenta.ru.

Спочатку науковці припускали, що форма LEDA 074886 пояснюється взаємодією з галактикою-сусідкою. Аналіз оточення галактики, проте, дозволив встановити, що форма, найімовірніше, пояснюється тим, що нова галактика - результат зіткнення двох карликових сусідів NGC 1407.

"Прикметно, що якщо спільна орієнтація нашої галактики та галактики Андромеди на момент зіткнення, яке відбудеться через 3 мільярди років, буде відповідною - ми теж опинимося в прямокутній галактиці", - наводить видання Universe Today слова одного з авторів роботи Алістера Грехема.

В результаті злиття галактик можуть утворюватися об'єкти дуже незвичайної форми. Так, у лютому 2012 року міжнародна група астрономів виявила сліди малого злиття двох галактик. Тоді дослідники знайшли поруч з галактикою NGC 4449 галактику NGC 4449B. А що вона багато менша за сусіда, то знайдене злиття віднесли до категорії малих.




За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 2388 | Дата публікації: 20-03-2012 | Додав: admin | Теги: LEDA 074886, форма прямокутника, галактика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]