Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2012 » Вересень » 2 » Анімалотерапія - міфи і реальність
16:08
Анімалотерапія - міфи і реальність




Людина - частина живої природи, але, на жаль, іноді вона про це забуває ... Сучасне метушливе життя практично не залишає нам часу на прогулянки, раціон харчування перенасичений хімічними речовинами, повітря теж рідко радує своєю свіжістю. Страждає здоров'я, страждають усі клітинки нашого організму, видаючи сигнали про неблагополуччя у вигляді болів різної етіології. Якщо сигнали вчасно не почуті, то нездужання приймають характер хронічних захворювань і жити стає сумно.
Тварини - щедрий дар природи
Про здоровий спосіб життя вже сказано багато, ми сьогодні цю тему зачіпати не будемо. Поговоримо про те, точніше про тих, кого нам подарувала природа, щоб вони своєю присутністю полегшували наше життя, знімали перевтому і нервові стреси, дарували тепло і відданість. Поговоримо про братів наших менших!
Вже нікого не треба переконувати, що людина, в будинку якого живе домашня тварина, хворіє набагато менше, ніж люди, вільні від турботи про домашнього вихованця. А нервові стреси ніхто краще собаки чи кішки зняти не може. Учені провели безліч досліджень, довівши та обгрунтувавши корисний вплив домашніх тварин на стан людини. Є навіть такий термін - анімалотерапія. Це, мабуть, найприємніший вид лікування з пропонованих медициною. Людина отримує масу задоволення, спілкуючись і граючи з кішкою або собакою, катаючись верхи на коні або плаваючи поруч з дельфіном. При цьому одночасно йде лікування, в організмі гармонізуються багато процесів, відновлюється нормальна енергетика.
Анімалотерапія відома з давнини
Корисний вплив тварин було помічено ще древніми цілителями. Крім традиційних методів лікування вони звичайно рекомендували для лікування нервових захворювань їзду на коні. Стародавніми греками написані довгі наукові трактати, присвячені здатності собак справлятися з лікуванням людських захворювань. У Єгипті священною твариною вважалася кішка, її оздоровлюючий вплив немало цьому сприяв. В кінці 18 століття в Англії, в лікарні для душевнохворих, використовували тварин для прискорення процесу лікування. З другої половини 20 століття анімалотерапія стала предметом численних досліджень і наукових експериментів. Зараз дуже багато часу присвячується дослідженням взаємодії людини з дельфіном, настільки ж популярна і тема спілкування з кіньми.
У тварин теж є «поділ праці»
Практично кожна тварина відповідає за свій напрям лікування.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2590 | Дата публікації: 02-09-2012 | Додав: adminA | Теги: Анімалотерапія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]