Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 17-04-2024
Головна » 2013 » Липень » 23 » 630 тисяч доларів за можливість контролювати погоду
17:24
630 тисяч доларів за можливість контролювати погоду



ЦРУ витратить 630 тисяч доларів на можливість контролювати погоду

Американське Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) цікавиться важелями, за допомогою яких можна буде впливати на погоду. За даними сайту Mother Jones, відомство допомагає фінансувати дослідження з області геоінженерії, які стосуються управління сонячним випромінюванням (SRM) і способів зменшення вуглекислого газу в атмосфері (CDR), пише NEWSru.com.

На ці розробки ЦРУ планує витратити 630 тисяч доларів. Згідно виданню, в проекті також беруть участь Національна академія наук (NAS), Управління океанічних і атмосферних досліджень і NASA.

Сайт NASА, зокрема, повідомляє, що "проект підтримується ЦРУ та Національною академією наук". На запитання журналістів з приводу цілей участі управління в даному проекті в ЦРУ послалися на "інтереси національної безпеки". Втім, як відзначають журналісти, реальні мотиви відомства у фінансуванні такого роду досліджень залишаються неясні і дуже підозрілі.

На думку деяких експертів, раніше американські агенти вже використали сили природи у власних цілях у різних конфліктах, в тому числі у В'єтнамі. Журнал The Verge стверджує, що під час війни в цій країні американські військові намагалися викликати дощові хмари, щоб змішувати сліди з брудом. Для цього вони використовували йодисте срібло.

Mother Jones справедливо зазначає, що нинішнє рішення ЦРУ фінансувати наукові роботи в області геоінженерії безумовно дасть нову поживу для підозр прихильникам теорій змов.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1506 | Дата публікації: 23-07-2013 | Додав: adminA | Теги: контролювати погоду, цру | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]