Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2016 » Липень » 2 » 2 планети відкрили британські школярі
19:38
2 планети відкрили британські школярі


Британські школярі зробили астрономічне відкриття. Проходячи практику в Кільському університеті вони знайшли два космічних об'єкти, що претендують на статус екзопланет.

Один із об'єктів, котрий є найбільш імовірним кандидатом на роль нової екзопланети, обертається навколо зірки сонячного типу. Вона розташована на відстані 800 світлових років від Землі. Планета за розмірами схожа з Нептуном. Повний оберт навколо своєї зірки вона робить за 19 діб.

Друга потенційна екзопланета схожа на першу. Вона має приблизно такі ж розміри. Навколо зірки вона встигає облетіти за 18 діб.

У пошуку екзопланет брало участь 24 школяра. Перед ними були поставлені зовсім інші завдання. Школярі повинні були знайти планети із кратною орбітою, що обертаються навколо більш, ніж однієї зірки. У своїх пошуках вони вивчали дані, отримані космічним телескопом Kepler.

Проект в, якому брали участь отримав назву Project Tatooine в честь планети Татуїн із відомої кіносаги "Зоряні війни". Ім'я проекту вибрали не випадково. Адже Татутін також обертається навколо двох світил, як і ті планети, які повинні були знайти школярі.

Тепер відкриття британських школярів будуть перевірені за допомогою телескопа імені Ісаака Ньютона, розташованого на Канарських островах. Можливо, ці планети потраплять в список із 1284 екзопланет, підтверджених вченими з NASA за допомогою телескопа Kepler.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1237 | Дата публікації: 02-07-2016 | Додав: adminA | Теги: відкриття, 2 планети, британські школярі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]