Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2019 » Квітень » 24 » 143 млн людей можуть покинути свої домівки - зміна клімату призведе до міграційної кризи
20:51
143 млн людей можуть покинути свої домівки - зміна клімату призведе до міграційної кризи


 

 

Дослідження: Зміна клімату призведе до міграційної кризи. 143 млн людей можуть покинути свої домівки

Вчені з Колумбійського університету та Університету штату Арізона прогнозують, що глобальне потепління викличе серйозну міграційну кризу. Про це йдеться в статті MIT Technology Review.

Минулого року звіт, який першим моделював міграцію внаслідок зміни клімату у великих масштабах, оцінив, що 143 млн людей з ​​країн Африки, Південної Азії та Латинської Америки можуть покинути свої домівки до 2050 року.

Моделювання таких процесів має важливе значення, адже дає урядам час вжити заходів заздалегідь. Знаючи, в які регіони приїдуть люди і в якій кількості, уряд може вже зараз почати будувати там доступне житло, школи та лікарні.

«Ми ніколи не отримаємо точні цифри, але якщо люди розуміють, що робить модель, вони можуть отримати дуже корисну інформацію з неї», — зазначає Алекс де Шербінін з Колумбійського університету, один із співавторів доповіді.

Так наприклад, згідно з прогнозами, в результаті зміни клімату до 2050 року північні і південні райони Мексики будуть страждати то від посухи і лісових пожеж, то від повеней. Близько 1,7 млн жителів кинуться в центр країни, зокрема, в столицю. Якщо Мехіко не буде готове до такого напливу людей, то до кліматичного кризи додадуться ще і громадянські конфлікти.

У Бангладеші, припускають науковці, до 2050 року очікується 13,3 млн мігрантів, а це близько 8% населення. Моделюючи, як може виглядати середньостатистичний мігрант, то зі слів дослідників, найбільш вірогідно це сільський фермер, який вирощує рис, що переїжджає до басейну річки Ганг. Але оскільки цей регіон вже переповнений, мігранти, ймовірно, не зможуть знайти роботу та притулок.

Зміна клімату може також призвести до недостатньої кількості води в Ефіопії. Що за підрахунками дослідників може спонукати до 2050 року мігрувати 1,5 млн ефіопів. Аддіс-Абеба знаходиться в центрі сільськогосподарського регіону Ефіопії, і нижчі врожаї призведуть до виходу з міського центру, який зараз є центром економічного розвитку країни.

Науковці припускають, що більшість біженців попрямують в інші регіони власних країн, так як сусідні держави, швидше за все, закриють свої кордони. Крім того, наслідки зміни клімату в першу чергу торкнуться сільських жителів, які не знають іноземних мов і не мають коштів для еміграції.

До кінця цього століття європейські Альпи можуть втратити майже 80% льодового покриву через викиди вуглецю та глобальне потепління The Guardian: Альпійські льодовики можуть розтанути до 2100 року. Незворотні процеси вже запущені . Дослідження показали, якщо середня температура в Альпах виросте на п'ять градусів, то альпійські льодовики повністю розтануть до 2100 року.

Учні шкіл та студенти в різних містах Австралії не вийшли на заняття та влаштували масштабні акції протесту. Вони вимагають, щоб влада звернула увагу на проблему глобального потепління Тисячі підлітків у Австралії страйкують через глобальне потепління. Протести очікують в усьому світі та нарешті почала її вирішувати. На вулиці вийшли тисячі підлітків.

Міжнародна організація AirVisual, яка досліджує якість повітря в усьому світі, опублікувала звіт за 2018 рік Організація AirVisual назвала країни з найбруднішим повітрям. У топі — Бангладеш, Пакистан і Індія . Найбільш забрудненими виявилися Бангладеш, Пакистан та Індія. Найчистіше повітря — в Австралії, Фінляндії та Ісландії.

 

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 675 | Дата публікації: 24-04-2019 | Додав: adminA | Теги: 143 млн людей, міграційна криза, домівки, зміна клімату | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]