Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Серпень » 22 » 10 найбільш химерних риб світового океану
21:58
10 найбільш химерних риб світового океану



 Деякі люди дуже люблять рибу, інші знаходять її несмачною. Тим не менше, риби - це не тільки блюдо на вашому столі. Серед них зустрічаються дуже унікальні і химерні істоти. Просто потрібно знати, де їх шукати.

 1. Риба місяць. Риба  є унікальною істотою, якої ви, ймовірно, ніколи не бачили і не чули про неї раніше. Вона є найважчою костистою рибою в світі. Ця дивна риба живе в тропічних і помірних районах і харчується, в основному, медузами.

2. Риба жаба. Ця унікальна риба виразно відповідає своїй назві. Вона нагадує щось середнє між рибою і жабою. Ці істоти мають ногу, що нагадують плавники, які дозволяють їм пересуватися по дну океану. Вони також можуть змінювати колір при небезпеці.

 4. Химера. Ця риба також досить дивна і унікальна і є найближчим родичем акул, відокремившись від них в процесі еволюції більше 400 млн. років назад.

 5. Риба медуза Ця риба дуже рідкісна. Науці відомі лише близько десятка її видів. Вони зустрічаються біля берегів більшості континентів, на глибині близько 1300 - 2300 метрів. Вони можуть зрости до шести футів в довжину і мають головним чином желатинові органи з дуже малою кількістю м'язів.
 
6. Морський дракон. Незважаючи на свою назву ця риба не збирається нікого лякати. Цей малюк просто красивий і вражаючий, незважаючи на те, що він ніколи не виростає більше 30 см в довжину. Ця риба є родичем морських ковзанів. Він харчується креветками і дрібними рибами.

 7. Риба гадюка. Це риба, яку не варто зустрічати. Вона дуже хижа і використовує світло від спеціального органу на кінці плавців, щоб залучити дрібних риб. Її зуби настільки великі, що вона не в змозі закрити щелепи
.
 8. Риба крапля. Цю унікальну й дуже огидну рибу можна рідко побачити. Причиною цього є те, що вона живе на глибині, де тиск в декілька десятків разів вище, ніж на рівні моря. Вона володіє плавучістю, яка дозволяє їй плавати трохи вище морського дна без особливої витрати енергії.

 9. Волохатий морський чорт. Ця риба була фактично відкрита знімальною групою BBC. Вона має червону шкіру, яка робить її невидимою зверху, тому що червоне світло не може проникнути так далеко від поверхні. Самці і самки мають дуже унікальні відносини, тому що самець є свого роду паразитом по відношенню до самки. Самець приєднується до її плоті і поступово зливається з її кровеносною системою.

 10. Paedocypris progenetica. Найменша риба в світі живе у воді індонезійського болота, яке вважалося раніше непридатним для житла. Вчені вважають, що це просто питання часу, перш ніж вони зможуть в процесі еволюції вийти до нас на сушу, як це сталося багато мільйонів років тому.
novostiua.net


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 5461 | Дата публікації: 22-08-2012 | Додав: adminA | Теги: 10 найбільш химерних риб світового | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]